Villa Blue Lagoon Curacao

 
 
 
 

Bezienswaardigheden op Curacao

left direction
right direction
Curacaosch Museum
Gevestigd in een voormalig militair hospitaal is h...
Fort Amsterdam
Een locatie die eraan herinnert dat Willemstad nie...
Kura Hulanda
Hollanders hebben niet altijd een even fraaie bijd...
Munten Museum
In het Muntenmuseum wacht u een tentoonstelling me...
Westpunt Beach
Westpunt ligt op de noordwestelijke punt van Cur...
Koningin Emma Brug
The swinging old lady┬á- zo luidt de bijnaam van Ô...
Sheta Boka
De mooie stranden, het uitgestrekte landschap, het...
Sea Aquarium
Een bijzondere ervaring is een bezoek aan het Cura...
Christoffel Park
Het Christoffelpark, 2300 hectare groot, is het g...
Sint Anna Baai
In 1499 ontdekten de Spanjaarden het benedenwindse...
 
 
 
 

Christoffel Park

E-mail Afdrukken PDF

Het Christoffelpark, 2300 hectare groot, is het grootste natuurpark van Curacao. Het park is in 1978 officieel opgericht en bestaat uit 3 voormalige plantages: Plantage Savonet, Plantage Zorgvlied en P lantage Zevenbergen en het heuvellandschap Jeremi.
Er vertoeven verschillende zeldzame planten en dieren in het park waaronder het endemische Curacaose witstaarthert (Odocoileus virginianus curassavicus), de cottontail (Sylvilagus floridanus nigronuchalis), de endemische zweepslang (Liophis triscalis), verschillende vleermuizensoorten, cactussoorten en ook orchideeen en bromelia's.
Ook zijn er verschillende soorten vogels te vinden waaronder de endemische kerkuil (Tyto alba bargei), de Caracara (Polyborus plancus), de witstaartbuizerd (Buteo albicaudatus) en verschillende anderen.

Naast natuur biedt het park ook veel aan cultuur. Het Savonet plantagecomplex omvat niet alleen een prachtig landhuis, maar ook veel bijgebouwen en structuren die allemaal een eigen functie hadden in het plantageverleden. Er worden in het park verschillende wandelingen georganiseerd waarbij wordt ingegaan op deze geschiedenis.
In een van de bijgebouwen, de magasina genaamd (magazijn) staat op het moment een walvissenexpositie met skeletten van walvissen die op het eiland zijn aangespoeld.

Het park is op verschillende manieren te bezoeken. Bezoekers met een auto kunnen op eigen houtje de verschillende autoroutes verkennen die sinds een paar jaar volledig verhard zijn. Een 4x4 is niet meer nodig.
Naast de verharde autowegen zijn er maar liefst 8 verschillende wandelroutes varierend van de kortste en makkelijkste, ook geschikt voor mensen die wat moeilijker ter been zijn, tot de absolute die-hard wandeling naar de top van de Christoffelberg, het hoogste punt van het eiland.

Voor bezoekers die graag wat meer informatie willen krijgen over de natuur, en niet zelf willen rijden is er de mogelijkheid om mee te gaan met een pickup safari onder leiding van een van onze parkrangers. Tijdens deze 4-uur durende rondrit wordt er van alles verteld en is de kans op het spotten van bijzondere dieren en planten een stuk groter.
Het is ook mogelijk om het park met de fiets te verkennen.´╗┐

 
 
 
 

Bezienswaardigheden