Villa Blue Lagoon Curacao

 
 
 
 

Bezienswaardigheden op Curacao

left direction
right direction
Curacaosch Museum
Gevestigd in een voormalig militair hospitaal is h...
Fort Amsterdam
Een locatie die eraan herinnert dat Willemstad nie...
Kura Hulanda
Hollanders hebben niet altijd een even fraaie bijd...
Munten Museum
In het Muntenmuseum wacht u een tentoonstelling me...
Westpunt Beach
Westpunt ligt op de noordwestelijke punt van Cur...
Koningin Emma Brug
The swinging old ladyĀ - zo luidt de bijnaam van ā...
Sheta Boka
De mooie stranden, het uitgestrekte landschap, het...
Sea Aquarium
Een bijzondere ervaring is een bezoek aan het Cura...
Christoffel Park
Het Christoffelpark, 2300 hectare groot, is het g...
Sint Anna Baai
In 1499 ontdekten de Spanjaarden het benedenwindse...
 
 
 
 

Sheta Boka

E-mail Afdrukken PDF

Sheta BokaDe mooie stranden, het uitgestrekte landschap, het ruige terrein en de natuurlijke omgeving maakt van het verste noordwestpunt van het eiland een perfecte wandelomgeving. Goede wandelschoenen zijn aanbevolen. Bij Boka Djego moet je oppassen voor de cactussen met de wit/gele naalden. Avonturiers kunnen duiken van de rots Playa Forti en Playa Kalki dit zijn tevens mooie plekken om te zwemmen of te snorkelen.

Naast de Seru KabayƩ-route en Klifroute zijn Playa Kalki en Buraku di Tomasitu ook de moeite waard. Buraku di Tomasitu bevindt zich in de omgeving van Kura Hulanda Lodge. Het is een gat in een rots van ongeveer 6 meter diep en 4 meter breed en is doormiddel van een tunnel van 10 meter met de zee verbonden. Op deze plek zijn ook oude indiaanse gebruiksvoorwerpen gevonden. Een bezoek aan Buraku di Tomasitu is mogelijk, wel moet er toestemming gegeven worden door de landeigenaar. Dicht bij de Buraki di Tomasitu, richting de kust, bevindt zich een groot gat in de grond.

Sheta BokaSheta BokaDe bodem van dit gat is verbonden met de zee. Door de kracht van de golven wordt de lucht door het gat in en uit geblazen. Het klinkt alsof CuraƧao hier aan het ademen is. Watamula wordt in de volksmond "de adem van CuraƧao" genoemd. Ongeveer honderd meter richting het noorden ligt langs de kust een 'spuiter'. Dit is een gat in de grond waar de golven vanaf onderen in komen en als een grote fontein omhoog spuit. NB: 'Westpunt' and the 'Village of Westpunt' zijn niet hetzelfde als op de kaart wordt beschreven.

 
 
 
 

Bezienswaardigheden